Gymnasiet åbner dørene

 
tirsdag D. 09. januar 2018, kl. 09.50
Lige nu spekulerer mange unge sikkert på, hvad de skal lave efter 9. eller 10. klasse. Mulighederne er mange, tvivlen kan være stor, og derfor inviterer Mariagerfjord Gymnasium til orienteringsmøde lørdag d. 13/1 kl. 10.30.

På orienteringsmødet bliver der svaret på spørgsmål og informeret om gymnasiets forskellige ungdomsuddannelser og studiemiljø. Desuden giver eleverne bag årets store skolemusical en smagsprøve på forestillingen ”Take Five”, der har premiere i uge 4.

Brasiliansk samarbejde udvides

Orienteringsmødet byder på en ”markedsplads” med boder, hvor der findes information om de gymnasiale ungdomsuddannelser. Boderne betjenes af elever og lærere, der hjælper med at skabe overblik. Der vil også være en bod, hvor interesserede kan høre om gymnasiets internationale muligheder - og her er der nyt under solen. Mariagerfjord Gymnasium har nemlig indgået et nyt samarbejde med endnu en brasiliansk skole, Colégio Pedro II, der er beliggende i Rio de Janeiro.

- Med to samarbejdsskoler i Brasilien er fundamentet blevet stærkere for fortsat at kunne sende vores elever på udvekslingsrejse til Sydamerika. Dét glæder mig, for Brasilien er et spændende land og et forholdsvis uopdyrkede kontinent i forhold til de danske gymnasieskoler.

I februar 2018 rejser 38 elever fra 3.d og 3.e på udvekslingsbesøg til skolen i Juiz de Fora, og i midten af april rejser hele 2.d på udveksling til den nye samarbejdsskole i Rio de Janeiro. Alle gymnasiets elever har dog mulighed for at følge deres udlængsel. Mariagerfjord Gymnasium arrangerer nemlig også individuelle udvekslingsophold for elever over 18 år, der har mod på at rejse ud i verden på egen hånd eller sammen med et par klassekammerater. Rejsedestinationen er én af gymnasiets samarbejdsskoler i fx Tyskland, Italien eller Spanien.

Hjemme i Hobro kommer gymnasiet til at summe af alverdens sprog i foråret. Lige nu har Mariagerfjord Gymnasium tre udvekslingsstudenter fra Italien, Argentina og Brasilien, og snart kommer der flere gæster fra USA og Brasilien, der bliver privat indkvarteret hos skolens elever.

Gymnasiereform godt fra start

I 2018 udbyder Mariagerfjord Gymnasium både hf, vhf og stx, hvor eleverne kan vælge mellem flere forskellige fagpakker og studieretninger. Uanset hvilken uddannelse man vælger, lover Jette Engelbreth, at de nye elever vil få en god skolestart:

- Det er første skoleår med den nye gymnasiereform, og det har betydet en række nye tiltag på gymnasiet. Fx starter stx-elever på et grundforløb og først efter tre måneder dannes de egentlige studieretningsklasser. Derfor har vi måtte gentænke hele introforløbet for at sikre, at eleverne falder godt til. Jeg synes, det er lykkedes over alt forventning, og vi kan mærke, at eleverne trives, udtaler gymnasiets rektor og tilføjer:

- Vi er dog ikke blinde overfor, at vi kan gøre det endnu bedre, og derfor vil vi nu evaluere skolestarten både med eleverne, lærerne og forældrene, inden vi tager hul på planlægningen af næste skoleår.

Hvad skal jeg vælge?

Som bekendt udbyder Mariagerfjord Gymnasium ikke htx i 2018, og selvom det stadig ærgrer Jette Engelbreth, kigger hun nu fremad:

- Htx-uddannelsen har haft en positiv effekt på vores andre ungdomsuddannelser, fx har vi undervisere med ingeniørbaggrunde, der underviser på stx. Derfor har gymnasiet en stærk science-profil, som kommer nye elever til gode. I 2018 kan man blandt andet vælge mellem tre naturvidenskabelige stx-studieretninger med Matematik, Bioteknologi og Biologi - og selvom det ikke er htx, er der mange af samme elementer.

I 2018 udbyder Mariagerfjord Gymnasium:

Hf: En toårig gymnasial uddannelse, hvor eleverne vil møde anvendelsesorienteret undervisning, projekt- og praktikforløb, ”lektie light” og løbende individuel, faglig vejledning i stedet for standspunktskarakterer. Hf er primært målrettet mod de korte eller mellemlange videregående uddannelser, som fx uddannelsen til pædagog, lærer, sygeplejerske, fysioterapeut, socialrådgiver og andre såkaldte professionsbacheloruddannelser. Læs mere om hf her.

Vhf: Visiteret hf til unge med en diagnose i bagagen. Læs mere om vhf her.

Stx: En treårig gymnasial uddannelse, der indledes med et fælles grundforløb på tre måneder. Herefter kan eleverne vælge blandt 12 studieretninger inden for naturvidenskab, musik, samfundsfag eller sprog. Stx er den eneste ungdomsuddannelse, der kan lede til alle videregående uddannelser - elevernes valg af fag og niveauer kan dog have betydning for, om de kan blive optaget direkte på uddannelsen. Læs mere om stx her.