Flere postkort

 
tirsdag D. 03. april 2018, kl. 09.11
Selvom eleverne for længst er vendt hjem fra deres studierejser og udvekslingsophold, er posten fra udlandet først landet nu. Her er det 2.u, 2.b og 2.x, der har sendt postkort fra Amsterdam og USA.

2.u (htx) er kommet hjem efter en spændende uge i Amsterdam:

Vi startede med at tilbringe 11 timer i bus og nåede frem til hotellet søndag aften omkring kl. 21:30. Vi har i løbet af ugen været på kanalrundfart, Anne Frank Museum, Hemp Museum, Hoogovens Museum, som er et museum for stål, det europæiske rumfartsmuseum Space Expo, kunstmuseet Stedelijk og bryggeriet Brouwerij Het Ij. Efter en spændende uge med gode oplevelser og godt vejr, er vi nu vendt hjem, trætte efter en spændende uge!

- Mange hilsner fra Kristian H. og hele 2.u!2.b har været 14 dage i USA:

Jetlag-ramte indtog vi et hotel i storbyen Washington og berigede os med et væld af seværdigheder i form af monumenter, museer og shopping!

Edderspændte vendte så vi snuden mod North Carolina for at mødes med hver vores værtsfamilie i den hyggelige og kunstneriske by, Weaverville. Her skulle vi snart få at opleve, hvordan High School livet var med amerikansk mad, hiking i smukke bjerglandskaber, koncerter, collegebesøg og masser af shopping - i KÆMPE malls såvel som thriftshops. Især skoindkøb kom til at fylde kufferterne hos 2.b’erne, og rekorden var hele syv nye par! Vi fik snakket en masse engelsk, nogle af os begyndte endda at tænke på engelsk! De sidste ni dage var det rene eventyr.

Det har været SÅ spændende at opleve det enorme USA og den dertilhørende amerikanske kultur - vi var især fascinerede af forskellene på deres High School og vores gymnasie-hverdag! Vejret svingede lige så meget som Trumps holdninger, og den ene dag kunne man blive solbrændt i 23 grader, imens der dagen efter blev annonceret snefri fra skole!

Med en masse nye bekendtskaber, oplevelser og shoppefund i kufferten, vender vi glade hjem mod det danske. For de fleste er en øl, en skive rugbrød og vand, som ikke smager af swimmingpool næsten lige så savnet som de gamle derhjemme ;)

Vi er taknemmelige for at være blevet budt velkommen af de søde værtsfamilier i Weaverville! Vores sørgmodige ansigter ved “goodbye” trøstes heldigvis ved tanken om at skulle byde dem ind i vores danske hjem til september!

- Amerikanske smil fra solbrændte ansigter sendes fra 2.b2.x har været på studietur i Amsterdam:

Vi har været på kanalrundfart rundt omkring i Amsterdam, hvor vi hørte historier om, hvorfor bygningerne så ud, som de gjorde, og hvordan byen var bygget op. Efter kanalrundfarten var vi på byrundtur, hvor vi på gåben gik rundt og så forskellige dele af byen. Det var meget spændende at se forskellen på midtbyen, hvor der var støj og mange cykler, til at gå i udkanten af byen, hvor der var rolig og fredligt.

Vi har været på fem meget spændende museer, lige fra Anne Frank Museum, hvor man hører om, hvordan den jødiske familie levede under 2. Verdenskrig gemt væk bag en bogreol, til Space Expo, som er et kæmpe sted for astronauter. Vi kunne desværre ikke komme ind på selve stationen, men var på museet ved siden af, hvor vi lærte mere omkring universet, og hvad det vil sige at være en astronaut.

I vores fritid shoppede vi, spillede forskellige kort og brætspil i fællesrummet og spiste lækkert mad.

- Hilsner fra 2.x

Herunder kan du se flere billeder fra Amsterdam:

AmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdam