Stort tillykke!

 
onsdag D. 06. juni 2018, kl. 13.39
Emma fra 3.xz havde nærmest glemt alt om, at hun havde indsendt sin SRP-opgave til en konkurrence, da hun pludselig fik besked om, at hun havde vundet 2. præmien i fysik-kategorien i Nordjysk Naturtalent 2018.
Af Mette Brandt-Petersen

Foto: Lars Horn / Baghuset

Emma Rostal Sørensen skrev sit studieretningsprojekt i fysik og matematik, og det handler om den kvantemekaniske beskrivelse af partikler i en-dimensionale kvantebrønde. ”A hva' for noget?” tænker du måske, og Emma indrømmer, at det er en smule kompliceret:

- Jeg fik min mor til at læse opgaven, og hun syntes også, den var lidt besværligt at finde rundt i, griner Emma.

Ros fra kloge hoveder

Eleverne i 3.g afleverede deres SRP i december, og herefter satte de fleste nok opgaven på hylden. Men Emma besluttede at hive sit studieretningsprojekt frem i lyset igen.

- Det var egentlig min vejleder, der gjorde mig opmærksom på konkurrencen. Jeg skulle ikke gøre andet end at sende den ind, så jeg tænkte: ”Ja, hvad kan der ske ved det? Dét gør jeg da”. Og så glemte jeg egentlig alt om det, indtil jeg fik en besked om, at jeg skulle møde i en bank i Aalborg til en præmieceremoni, fortæller Emma.

Ved præmieceremonien blev Emma belønnet med et diplom, blomster, 1.000 kr. og en masse rosende ord.

- Det fedeste er, at det er forskere fra Aalborg Universitet, der har bedømt de indsendte opgaver. Så der er nogen kloge hoveder, som har læst min opgave og synes, at den er god. Dét er pissefedt!

”Jeg kan jo godt”

Emma er i gang med at spare op til en rejse til Japan efter studentereksamen, og der er præmien på 1.000 kr. et tiltrængt bidrag, fortæller hun. Pengepræmien er dog ikke det eneste, hun har fået ud af at deltage i Nordjysk Naturtalent.

- Hele pointen med konkurrencen er jo at inspirere unge til at vælge naturvidenskab. Nu kan folk se, at man også kan vinde præmier, og så kan det være, at der er nogen, som bliver motiveret af det. Dét kunne være fedt, siger Emma og tilføjer:

- Jeg har også fået en følelse af ”jeg kan jo godt”. For jeg har overvejet, om jeg måske skal læse fysik efter et sabbatår eller to. Jeg tror, det er dét, jeg vil.

Foreløbig skal Emma koncentrere sig om sin studentereksamen, hvor der venter en mundtlig eksamen i fysik og matematik. To fag lige efter hendes smag.

- Det er to A-fag, så der selvfølgelig meget arbejde og nogen dispositioner, der skal laves, men jeg synes jo, det er sjovt.

Du kan læse mere om gymnasiets talentpleje her.