Den spanske syge

 
tirsdag D. 25. september 2018, kl. 15.31
Tirsdag havde gymnasiet besøg af Tommy Heisz, der har skrevet bogen "Den spanske syge". Han tog eleverne med på en tidsrejse tilbage til dengang, hvor den ukendte sygdom spredte frygt og sorg over hele kloden.

- Hvor mange her har prøvet at være ramt af influenza?

Spørgsmålet kommer fra forfatter og journalist Tommy Heisz, der opfordrer 2. og 3. årseleverne til at stå op, hvis de kender sygdommen og selv har oplevet at få ømme muskler, hovedpine og høj feber. Stort set hele salen rejser sig op, og Tommy Heisz fortæller, at så ved de udemærket, hvad det handler om. For den spanske syge var blot en influenza – dog en meget mere ondartet, aggressiv og smitsom en af slagsen, da den hærgede for 100 år siden i kølvandet på 1. Verdenskrig.

Tommy Heisz har skrevet den dokumentariske bog ”Den spanske syge” og har derfor beskæftiget sig i flere år med epidemien, der slog næsten 15.000 mennesker ihjel alene i Danmark. I løbet af fællestimen afspiller Tommy Heisz klip fra lydbogen, og han fortæller også om tilblivelsen af bogen, der har krævet et omfattende research i forskellige arkiver, hvor han er dykket ned i en lang række øjenvidneberetninger. De små fortællinger er flettet ind i hinanden og er blevet til den samlede historie, der har fået ros af anmelderne.

Du kan læse mere om Tommy Heisz og hans forfatterskab her.