Nyt brugt tøj

 
fredag D. 17. marts 2017, kl. 14.37
Byt dit brugte tøj! Opfordringen kom fra gymnasiets miljøråd, der fredag eftermiddag inviterede til Tøjbyttedag for tredje gang i træk. Her kunne man finde tøj og sko i alle størrelser, mærker og farver.

Hele ugen har miljørådet indsamlet tøj, og fredag blev det hængt frem i salen, hvor man kunne shoppe med god samvittighed - uden at bruge hverken penge eller CO2. Havde man fx indleveret fem stykker tøj, kunne man hapse fem stykker nyt, brugt tøj fra stativet. Miljørådet havde skabt de perfekte rammer ved at lave prøverum på scenen, sælge kage og lægge tøjet frem ad to omgange, så der også var fedt tøj til de elever, der fik senere fri.

Andrea fra 1.a er aktiv i miljørådet, og det er første gang, hun har været med til at arrangere tøjbyttedagen:

- Jeg synes, det er et fedt initiativ! Det giver mulighed for at få ryddet op i sit tøjskab, og samtidigt er det miljøvenligt, når vi bruger hinanden tøj i stedet for at købe nyt, forklarer hun og tilføjer:

- Tøjbyttedagen er kommet for at blive, men næste år vil vi nok gøre lidt mere reklame og fx hænge plakater op på skolen, så flere bliver opmærksomme på begivenheden, og vi kan få endnu mere tøj på stativerne.

Og hvad sker der så med det tøj, som ingen vil have? Dét giver miljørådet videre til en genbrugsbutik, så andre uden for skolens mure kan få glæde af det.

Du kan følge gymnasiets aktive miljøråd på Facebook her.

Tøjbyttedag