Introaftenen er aflyst pga. vejret!

På talerstolen - for sidste gang

 
tirsdag D. 20. juni 2017, kl. 14.46
Clara Kjær Carstensen (3.z) og Christian Lynge Olesen (3.a) skal holde studenternes tale ved dimissionen på fredag. Hvorfor har de sagt ja til opgaven? Og hvad har de mon tænkt sig at sige?
Af Mette Brandt-Petersen

Clara og Christian er henholdsvis formand og næstformand for elevrådet. De er mange gange trådt op på talerstolen, når skolen har været samlet til Plenum, og man skulle tro, de er vant til at tale for større forsamlinger. Alligevel skulle begge lige synke en klump, inden de sagde ”ja” til at holde tale ved fredagens dimission.

Christian: Der har været meget at se til med de sidste eksamener, og samtidig har jeg også haft travlt med at forberede et studentergilde. Men jeg tænkte alligevel, at det ville være spændende at holde talen. Og så er det da også et skulderklap at blive spurgt…

Clara: Det er både en ære og en spændende udfordring at få lov til at tale på alle studenternes vegne. Nu må vi se, om vi kan få stykket en ordentlig tale sammen. Og hvis ikke… Så bliver det vel også et slags minde.

Christian: Ja, så kan vi grine af dét.

Clara: Vi kan ligeså godt tage chancen. Hvis jeg ikke gjorde det, ville jeg helt sikkert ærgre mig bagefter.

Hvad nu?

Talen bliver en afskedstale, hvor Clara og Christian både vil kigge tilbage på deres gymnasietid, men også se fremad.

Clara: Det er mærkeligt, for de tre år føles som kort tid, men samtidig er det lang tid, når man tænker tilbage på alt det, der er sket. Vores årgang har fx været med til at starte GYM4INDIA på gymnasiet, og mange er blevet gode venner på tværs af klasserne. Det er en tid, der har betydet rigtig meget.

Hvad er vigtigt for jer at få sagt i talen?

Clara: Tak for tre gode år! Ved dimissionen er den officielt slut, og nu skal vi virkelig til at tænke over, hvad vi vil med vores liv. Dét, synes jeg, er ret spændende.

Christian: Men også skræmmende. Og derfor handler det måske også om at indgyde mod i folk. At vi skal gribe de mange muligheder og ikke bare være skræmte.

Clara: Forleden så jeg et banner, hvor der stod: ”Når Trump kan blive præsident, kan vi også blive studenter”. Så vi skal nok klare dén, ha ha.

Når vi får ordet…

Har I tænkt på, hvad der skal til, for at jeres tale bliver god?

Clara: Talen skal hænge godt sammen og have et budskab, så man fornemmer, at vi vil sige noget med den. Og så handler det også om fremførelsen af den - at vi viser tilstedeværelse og nærvær.

Christian: Der skal være noget, som fanger tilhørerne. Jeg har fx tænkt på, at det kunne være sjovt at regne ud, hvor mange moduler vi har haft, og hvor meget vi har været igennem de sidste tre år. Jeg har også en idé til en indledning…

Clara: Spændende!

Og så kaster Clara og Christian sig over tastaturet for at skrive alle deres gode idéer ned. Du kan høre den færdige tale til dimissionen på fredag d. 23. juni kl. 15.00 i Idrætscenteret (Hal 2). Der bliver sikkert rift om parkeringspladserne, så kom gerne i god tid!

Se billeder af årets studenter i fotogalleriet, på Facebook eller iHobro.dk.