Fuldt hus i 2017

 
tirsdag D. 14. marts 2017, kl. 09.19
Lige nu har Mariagerfjord Gymnasium travlt med at optage nye elever, og første melding lyder på en stigning i ansøgere til htx. Dermed er der udsigt til, at skolen igen får fuldt hus efter sommerferien.
Pressemeddelelse

Gymnasiet optager nye elever frem til skolestart i august. Interesserede kan kontakte en elevvejleder på tlf. 98 52 08 55 og høre nærmere om mulighederne. Du kan også læse mere om uddannelserne i 2017 her.

På Mariagerfjord Gymnasium har 3.htx faget Teknologi, og i værkstedet er eleverne i fuld gang med at udtænke opfindelser, der ville gøre Georg Gearløs grøn af misundelse. På et af bordene står en papkasse fyldt med ledninger i forskellige farver, og selvom det ser en smule rodet ud, er der en klar tanke bag.

- Vi vil udvikle et produkt til forældre, der synes, at elektroniske produkter som tablets og telefoner fylder for meget i hjemmet. Meningen er, at elektronikken bliver lagt ned i kassen, der har en lukkemekanisme med en timer på, så familien får mere tid sammen, forklarer Peter, der går i htx-klassen.

Forud for projektet har hans gruppe lavet en spørgeskemaundersøgelse på skolen, og den viste, at halvdelen af de adspurgte føler sig afhængige af de sociale medier. Og med tanke på at små børn i dag vokser op med en tablet i hånden, opstod idéen med at skrue ned for elektronikken og op for kvalitetstiden i hjemmene.

Netop den arbejdsmåde er typisk for htx, også kaldet en højere teknisk eksamen. Her bliver eleverne kastet ud i spændende forsøg og større projekter - ofte i samarbejde med erhvervslivet - hvor de kan gå i dybden med fagene og afprøve teorier i praksis. Og dét tiltaler tilsyneladende stadig flere, for efter sommerferien starter indtil videre 26 nye htx-elever på Mariagerfjord Gymnasium.

- Det er dejligt at se, at flere har fået øjnene op for, at htx er et godt uddannelsestilbud i Hobro. Vi kalder det selv for HTXtra, fordi eleverne både får en htx-uddannelse og samtidig er med i gymnasiets levende studiemiljø. Blandt andet deltager htx-eleverne i idrætsdagen, skolefester, den årlige musical og lanciers-dansen. Og vi kan se, at de trives og klarer sig godt, lyder det fra gymnasiets rektor, Jette Engelbreth.

Ud over studiemiljøet nyder htx-eleverne godt af gymnasiets værkstedsfaciliteter, laboratorier og samarbejde med ingeniører fra lokale virksomheder. Derudover har eleverne mulighed for at benytte fx et tømrerværksted og et professionelt køkken ved Tech College Mariagerfjord på Kirketoften tæt ved skolen, hvilket er med til at styrke htx-uddannelsens særlige praksisorienterede profil.

- På stx og hf er søgetallene også rigtig fine, og med muligheden for en ny vhf-klasse ser det ud til, at vi igen i år får fuldt hus, siger en glad rektor.

Htx på Mariagerfjord GymnasiumPeter, Clara, Katrine og Bastian diskuterer, hvad de skal kalde deres opfindelse. Midt på bordet ses kassen, der skal begrænse familiers elektronikforbrug, så børn og voksne i stedet kan hygge sig sammen.