Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Saligia

 
tirsdag D. 17. januar 2017, kl. 08.15
150 gymnasieelever er klar til at blæse publikum omkuld med forestillingen ”Saligia”, der byder på elevernes egen fortolkning af den kendte fortælling om ”Alice i Eventyrland”. Billetsalget er i fuld gang.
Af Mette Brandt-Petersen

I sommerferien satte seks elever sig sammen for at skrive manuskriptet til årets forestilling ”Saligia”. Tre af dem sidder nu i instruktørstolen - Anna Louise Rasmussen (2.e), Mads-Lucas Aagaard (2.b) og Elma Hadzajlija (3.a).

- Vi har været inspireret af ”Alice i Eventyrland” med Johnny Depp, og så har vi koblet de her væsener fra bogens og filmens eventyrverden sammen med de syv dødssynder. Det er en klassisk historie, som vi har lavet en ret bred fortolkning af. Fx har vi tilført flere mørke sider i forhold til Alices historie, så hun faktisk er syg og starter med at være indlagt på et hospital, fortæller Anna Louise, og Mads-Lucas tilføjer:

- I år leger vi med lys og skygger og med lyde, som vi har optaget undervejs. Så selvom det er en klassisk historie, bliver det virkelig en anderledes musical. Samtidig er der også masser af humor og mange sjove detaljer, man kan lægge mærke til. Fx er der er flere symboler og sammenhænge mellem karaktererne, som først bliver tydelig til allersidst. Jeg tror, stykket kommer til at ramme publikum.

- Det er en meget mærkelig følelse at se det, vi har skrevet, blive til noget oppe på den store scene. Vi startede ud med at være seks personer, som bare hyggede og prøvede på at få skrevet et stykke. Det er så surrealistisk at være nået så langt i processen, hvor det går ud på at samle alle stykkerne, så det går op i en større enhed, siger Elma.

Travlhed før premieren

Lige nu bliver der øvet på højtryk, og både skoletid, eftermiddage, aftener og weekender bliver taget i brug for at blive klar til premieren. De involverede lægger en masse frivillige timer i projektet, og især for de tre instruktører er der nok at se til.

- Som instruktører skal vi have overblikket og holde styr på de andre hovedgrupper som fx står for kor og dans. Det er os, der skal sørge for, at tidsplanen bliver overholdt, og at det hele kommer til at hænge sammen til sidst, siger Anna Louise.

I det samme bliver interviewet afbrudt, da pedelmedhjælper John pludselig står i døren og spørger om kulisserne. Nogle store træplader skal forvandles til træer, men hvordan skal de præcist se ud? Er der nogen, der kan tegne træerne, så pedellerne kan skære pladerne ud. Og er de nu klar over, hvor tunge træerne bliver? Anna Louise lover at skrive til gruppen, der står for kulisser, og informere dem.

- Der er hele tiden noget, griner instruktørerne, da John er gået.

Elevernes musical

Traditionen tro er musicalen elevstyret, og derfor står der elever bag alt lige fra skuespil, iscenesættelse, kulisser, kor, band, kostumer dans, PR, lyd & lys. Der er dog tre lærere tilknyttet ”Saligia” - Ole Bent Larsen, Sarah Mortensen Søe og Asger Sorgenfrei - og de optræder som sparringspartnere, eleverne kan trække på efter behov.

- Jeg synes, det er fedt, at vi får lov til at skabe noget, der er vores helt eget. Det er os, der kommer til lærerne, hvis vi er i tvivl om noget. Og hvis de kommer med forslag, er det os, der har det sidste ord, siger Anna Louise og fortsætter:

- Indimellem må man lige trække vejret og tænke: ”Det er et mega stort ansvar, men det skal nok gå”. Og selvom vi er trætte, giver det bare energi at skabe noget så stort sammen.

- Selvom vi er meget seriøse omkring forestillingen, er det også vanvittigt hyggeligt, og vi har det mega sjovt sammen. Når man er med i musicalen, møder man nye mennesker - og det er bare dét, der gør, at gymnasiet bliver det fede sted at gå, siger Mads-Lucas.

Oplev ”Saligia”

Der er rift om billetterne, så vent ikke for længe med at købe din billet til en af de fire forestillinger:

Tirsdag d. 17/1 kl. 19.00
Onsdag d. 18/1 kl. 19.00 (udsolgt)
Torsdag d. 19/1 kl. 19.00 (udsolgt)
Fredag d. 20/1 kl. 19.00

Billetpris: 60 kr.
Billetter kan købes på Safeticket samt i spisepausen hele ugen.

TV2 Nord var med til elevernes generalprøve - du kan se eller gense indslaget her.

Du kan komme med backstage på de sociale medier – på Facebook er der billeder fra musicalen, og på Instagram har eleverne overtaget gymnasiets profil for at vise, hvordan det ser ud bag scenen.

Se billeder fra premieren på www.ihobro.dk.

Saligia

Forestillingens plakat er lavet af Thomas Hjortshøj Schrum (3.a).