Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Hvad er meningen?

 
tirsdag D. 07. februar 2017, kl. 14.44
Hvad sker der efter døden? Og findes der mon evigt liv? Elever fra 2.hf og 3.stx stillede i dag de helt store spørgsmål, da gymnasiet holdt Religionernes Dag for tredje år i træk.

Religionernes Dag startede med et oplæg af Jes Harfeld, der er forsker i etik og filosofi ved AAU, om det optimerede menneske. Han fortalte om videnskaben og den nye teknologi, der giver os værktøjer til at forbedre os selv, men hvor langt skal vi overhovedet gå i jagten på det perfekte - og måske evige - liv?

Herefter skulle eleverne møde repræsentanter fra de vidt forskellige religioner, der svarede på spørgsmål og fortalte om deres syn på ”Døden - og livet”. Hver klasse havde 25 minutter ved en trosretning, før de skulle videre til en ny person med et nyt livssyn. Eleverne kunne blandt andet møde en aarhusiansk imam, en hinduist, en buddhist, Loke fra Ase- og vanesamfundet i Danmark, repræsentanter fra Pinsekirken og en præst fra Folkekirken. Mødet med de forskellige mennesker gjorde indtryk på eleverne, der spurgte ind og lyttede interesseret.

- Det har været rigtigt spændende. Især fordi alle har forholdt sig til det samme tema, og derfor har det været muligt at sammenligne de forskellige religioner. Og så er det anderledes at høre det fra en person, der har religionen inde under huden, end at læse om det i en bog. Det får i hvert fald én til at tænke over, hvordan man selv ser på livet og døden, lød det fra tre piger fra 3.c.

Her kan du se flere billeder fra Religionernes Dag:

Religionernes DagReligionernes DagReligionernes DagReligionernes DagReligionernes Dag