Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Hjææælp!

 
torsdag D. 12. januar 2017, kl. 14.30
Hvordan er arbejdet som falckredder? Dét ved eleverne i 1.hf efter en skoledag med førstehjælp, hjertemassage og en hård, fysisk test, som man skal gennemføre for at blive optaget på uddannelsen.

Torsdag d. 12. januar har 1.hf besøg af tre falckreddere, der skal give eleverne en smagsprøve på arbejdet som redder - også kaldet paramediciner. Dagen var del af det praktikarbejde, som Mariagerfjord Gymnasium har startet på hf for at give eleverne et indblik i forskellige professioner, de kan bruge deres hf-eksamen til.

I god form?

Eleverne starter dagen med sund morgenmad i klasserne. Herefter møder 1.p en falckredder og en falckredder-elev, der fortæller om uddannelsen og den mentale del af jobbet som paramediciner. De bliver også instrueret i at give hjertemassage og skal udføre genoplivning på dukkerne nonstop i 10 minutter, "indtil ambulancen når frem". Støn og prust blander sig med grin, og en pige udbryder forpustet: "Det er lorte hårdt".

Imens er 1.q i fuld gang i idrætssalen, hvor de får testet deres kondition. For at blive optaget på den paramedicinske uddannelse skal man gennemføre en såkaldt bronchecirkel-test, og dén bliver eleverne nu kastet ud i. Testen består af en række øvelser som fx armbøjninger, mavebøjninger og englehop, som skal klares inden for en tidsgrænse. Derudover skal eleverne gennemføre en løbe-test, også kaldet en bib-test.

Jeg gør en forskel

Pusle Veng er én af dagens gæstelærere fra Falck. Hun er tidligere elev på Mariagerfjord Gymnasium og har også undervist på gymnasiet i en kort periode som vikar. Hun fortæller, at da hun gik i gymnasiet, havde hun ingen anelse om, at hun en dag ville ende som paramediciner. I dag fortryder hun dog ikke den uddannelsesvej:

- Jeg føler, jeg gør en forskel for de mennesker, jeg kommer ud til. Og så har jeg nogle gode kollegaer - vi har en sort humor, som andre måske har lidt svært ved at forstå, fortæller hun.

Efter spisepausen bytter 1.p og 1.q lokaler, så alle går hjem med den samme viden. Og måske er nogen blevet mere afklaret omkring at ville starte på uddannelsen efter hf - eller vælge en helt anden vej.

Redder for en dag