Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Vi skal turde tale om det

 
fredag D. 24. februar 2017, kl. 12.04
Pia Konstantin Berg er journalist og videoproducer, og så har hun en personlig historie, hun gerne vil dele med andre. I dag besøgte hun 1.hf og fortalte om psykisk sårbarhed, der rammer mange børn og unge.

Ifølge Pia sidder der i gennemsnit to-tre personer i hver klasse, der lider af angst. Og dét kan være svært at gennemskue i en verden, hvor de sociale medier svømmer over med smilende ansigter og sjove opdateringer.

- Men det skal være anderledes. Vi skal turde tale om det, lød opfordringen fra gæstelæreren i Psykologi.

For Pia startede det allerede i børnehaven, hvor hun ofte klagede over mavepine, men ikke rigtig blev taget alvorligt. Gradvist fik hun det værre, og hun begyndte at udvikle tvangstanker og isolere sig mere og mere. Alligevel formåede hun at opretholde en facade, så ingen gennemskuede, hvor dårligt hun i virkeligheden havde det. Først efter gymnasiet fandt hun ud af, at hun ikke var alene - og da en veninde sparkede hende af sted til en psykolog, kunne hun endelig begynde at arbejde på at få det bedre.

I dag ønsker Pia, at hun havde vidst, at det er ok at have det psykisk svært, og at hun tidligere havde gjort noget ved det. Derfor bruger hun nu sin historie og sine erfaringer til at bryde tabuet og hjælpe andre. Fx har hun lavet en blog, hun har udgivet romanen ”Vi var engang”, og hun har været med til at starte Foreningen for børn med angst.

Pias oplæg blev ledsaget af private fotos af hende selv - udadtil en smilende pige - og klassen lyttede intenst til den stærke historie. Efter en kort pause blev eleverne præsenteret for nogle øvelser, som skulle give dem en bedre forståelse for de udfordringer, de selv eller deres kammerater måske kæmper med.