Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Kom til orienteringsmøde

 
fredag D. 13. januar 2017, kl. 09.10
Skal du starte på hf, htx eller stx efter sommerferien? Kom til orienteringsmøde på Mariagerfjord Gymnasium lørdag d. 14/1 kl. 10.30. Her kan du se skolen, få information om uddannelserne og møde elever og lærere.

Snart skal mange vælge ungdomsuddannelse, og derfor inviterer Mariagerfjord Gymnasium til orienteringsmøde lørdag d. 14. januar kl. 10.30-13.00. Her kan du opleve skolen, finde information om gymnasiets uddannelser og få afklaret de sidste spørgsmål inden det endelige uddannelsesvalg. Desuden giver holdet bag årets musical ”Saligia” en smagsprøve på forestillingen, der får premiere i uge 3.

Ny reform - samme skole

I 2017 får den nye gymnasiereform premiere, og det får betydning for eleverne, der starter på Mariagerfjord Gymnasium efter sommerferien.

- Vi går et spændende forår i møde, hvor vi for alvor tager fat på at implementere den nye reform. Der er endnu en række ukendte detaljer, som vi først kender, når reformen bliver rullet ud, og derfor vil jeg gerne opfordre til, at man holder øje med gymnasiets hjemmeside, som løbende bliver opdateret, siger rektor Jette Engelbreth.

Som noget nyt skal kommende stx- og htx-elever ikke vælge studieretning, inden de begynder i gymnasiet. I stedet starter eleverne på et fælles grundforløb for henholdsvis stx og htx, hvor de bliver introduceret for fagene og vejledt om de forskellige muligheder. Først efter tre måneder skal eleverne vælge en studieretning efter deres interesser og drømme om en videregående uddannelse.

Mariagerfjord Gymnasium er tyvstartet

Gymnasiereformen indebærer også, at hf i højere grad bliver målrettet mod erhvervsakademi- og professionsbachelor-uddannelser. Blandt andet skal hf-eleverne have tre projekt- og praktikforløb, der hjælper dem med at afklare, hvad de vil bruge deres eksamen til. Og på dét punkt er Mariagerfjord Gymnasium et skridt foran, da gymnasiet allerede har taget hul på at etablere et samarbejde med lokale virksomheder og institutioner. Fx har hf-eleverne i 1.p og 1.q været i praktik som lærere på lokale folkeskoler, og der er planer om, at eleverne også skal snuse til jobbet som, politibetjent, pædagog og sygeplejerske.

Hf ændrer sig også på et andet punkt, da eleverne fremover kan søge om optagelse allerede efter 9. klasse, hvis de opfylder de nye optagelseskrav. Anderledes er det med htx og stx, hvor de nye optagelseskrav først træder i kraft fra 2019.

Det hele kan måske virke en smule forvirrende, og derfor vil skolen på orienteringsmødet fortælle om, hvordan reformen påvirker de enkelte uddannelser. Gæsterne kan gå rundt på en ”markedsplads” med forskellige boder med information om hf, htx, stx, vhf, elevudvalg og de internationale muligheder. Boderne betjenes af elever og lærere, der svarer på spørgsmål og hjælper med at skabe overblik.

Læs mere om hf, htx, stx og vhf i 2017.