Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Ny fotoudstilling

 
tirsdag D. 30. maj 2017, kl. 10.44
Niels Reiter er pressefotograf og kunstner, og han udstiller lige nu på gymnasiet. Med sit kamera går han helt tæt på detaljerne i motivet og forvandler fotografiet til kunst, der skildrer skønheden i det ellers skjulte.

Niels Reiter startede sin karriere som pressefotograf (Dansk Journalist/Pressefotografforbund) i 1977. Efterfølgende har han været ansat på Randers Amtsavis og Århus Stiftstidende, og han har arbejdet som freelance pressefotograf for flere aviser og tidsskrifter.

I dag forvandler han sine fotografier til kunstfotos, og de kan lige nu opleves på Mariagerfjord Gymnasium. Den aktuelle udstilling er ophængt i Grønnegården, hvor eleverne dagligt mødes over frokost eller studier. Udstillingen består af 10 smukke fotografier, der nærmest rækker ud i det store rum.

- Jeg kan godt lide, at billederne ikke bare sidder på en væg, men hænger ud i Grønnegården. De er meget farverige og udtryksfulde, og de skaber en god dynamik i rummet, lyder det fra Line Keller, der går i 3.y.

I sine værker skildrer Niels Reiter ikke blot forgængelighedens tydelige spor, men ser også forgængelighedens skønhed – og herudfra skaber han sine originale og tidløse værker. Fotografierne er reproduceret på aluminium, hvilket giver dem et særligt skær, som passer godt til de fragmenterede motiver.

Fotoudstillingen kan opleves på gymnasiet frem til tirsdag d. 27. juni.

Foto: Niels Reiter.Foto: Niels Reiter.

Foto: Niels Reiter.
Foto: Niels Reiter.

Niels Reiter
På billedet ses pressefotograf og kunstner Niels Reiter, der er manden bag den aktuelle udstilling i Grønnegården. Foto: Henrik Damsgaard.