Nedtællingen er begyndt

 
onsdag D. 29. marts 2017, kl. 13.24
Så har afgangseleverne fået udleveret deres studenterhuer. Og selvom det vistnok bringer uheld at tage den på inden sidste eksamen, blev mange huer pakket ud og prøvet med det samme.

Til sommer dimitterer både hf-, htx-, stx- og vhf-studenter fra Mariagerfjord Gymnasium, og eleverne fik i dag udleveret deres studenterhuer. Der var studenterhuer i alle størrelser og modeller. Med bordeaux bånd, lystblåt bånd og mørkeblåt bånd. Enkelte sorte og andre med alverdens flag.

For en studenterhue er ikke bare en studenterhue. Med huen følger mange traditioner og megen overtro, fx at det bringer uheld at bære huen, inden den sidste eksamen er bestået. Den trussel skræmte dog ikke eleverne, der ikke blot nøjedes med at tage studenterhuen ud af kassen, men også prøvede den for at se, om størrelsen passede. Nogle elever fra 3.d forklarede, at ”forbandelsen” bliver ophævet, hvis man hopper over huen tre gange…

Listen over studenterhuens "do's & don'ts" er lang, og for udenforstående kan det være svært at hitte rundt i. Vidste du for eksempel at…

  • Det bringer held, hvis dine venner og klassekammerater skriver hilsner i studenterhuen. Husk, at midten er reserveret til dit livs kærlighed.
  • Det bringer også held, hvis dine bedste venner bider i studenterhuens skygge, så man kan se deres gebis.
  • Har du klassens største eller mindste hattemål, skylder du klassekammeraterne en kasse øl.
  • Hvis studenterfesten varer indtil solopgang, skal studenterhuens svedbånd have et hak.

Du kan finde flere uskrevne regler her.

Huerne er landet