Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Farver i ventesalen

 
onsdag D. 11. januar 2017, kl. 14.31
Billedkunstelever fra 1.a og 1.y har lavet en stor fotocollage, der sætter kulør på de hvide vægge i Hobros nye busterminal. Onsdag blev sløret løftet for elevernes kunstværk med titlen ”Selfies og ussies - unge på farten”.

På Mariagerfjord Gymnasium var skoleåret netop begyndt, da Laura Klitgaard, der er bygherrerådgiver ved Kommunalt Ejendomscenter, henvendte sig med en god idé: Ville gymnasieeleverne mon udsmykke den nye busterminal i Hobro? Billedkunstlærer Henrik Damsgaard greb idéen og satte eleverne på hans billedkunsthold i sving.

Hele efteråret har eleverne arbejdet på projektet, og resultatet er en 130 cm høj frise med titlen ”Selfies og ussies - unge på farten”. Onsdag blev værket afsløret af borgmester Mogens Jespersen og rektor Jette Engelbreth ved en fernisering på busterminalen, hvor mange var mødt frem. Her var der taler, musik fra musicalen og en masse rosende ord til elevernes arbejde.

Pressen var også med - du kan læse artikler og se billeder fra ferniseringen her:
Nordjyske.dk.
Amtsavisen.dk.
www.ihobro.dk.

Kunst med mobilen

Gymnasieleverne har ikke brugt pensler eller farvekridt, men derimod deres mobiltelefoner til at skabe værket. Det består af en farverig fotocollage, hvor eleverne ruller sig ud i kreative, humoristiske selviscenesættelser både enkeltvis og i grupper. Billederne er redigeret ved hjælp af forskellige filtre, og de viser et glimt af de unges hverdag, hvor mange dagligt pendler med busser til og fra gymnasiet. Ud over at sætte kulør på busterminalens ventesal indgår elevernes projekt i et større forløb om ”portræt- og figurbilleder”, og værkerne udgør også elevernes eksamensprojekt i billedkunst.

Mariagerfjord Gymnasium har fået lavet en minimodel af ”Selfies og ussies - unge på farten”, som hænger ved den nye kantine. Det originale værk kan ses i busterminalen på H.I Biesgade i Hobro.

Her kan du se billeder fra dagens fernisering i busterminalen:

FerniseringFerniseringFerniseringFerniseringFerniseringFerniseringFerniseringFerniseringFernisering"Selfies og ussies - unge på farten” er lavet af billedkunstholdet 1.ay på Mariagerfjord Gymnasium med grafisk finish af Jesper Villumsen, Villumsign. Udsmykningen er trykt hos Villumsign Hobro og er støttet af Mariagerfjord Kommune.