Introaftenen er aflyst pga. vejret!

"Helt igennem betagende..."

 
mandag D. 06. marts 2017, kl. 11.13
Flere klasser har set ”Erasmus Montanus” på Aarhus Teater. Her fortæller Anna fra 2.e, hvordan hun oplevede forestillingen, der byder på en bidende humoristisk nyfortolkning af Holbergs klassiske komedie.

"Der er ingen tvivl om, at stykket skaber en forfriskende tilgang til oplysningstiden med dets moderniseret sprog, den tydelig kritik af samfundet, danskheden, moskeer og angsten for det fremmede. Det er et stykke, der hiver fat i normer og værdier og samtidig laver en klar fremstilling af oplysningstiden gennem humor og fremkaldelse af vidt forskellige følelser hos publikum. Skuespillerne formår med deres specielle spillestil og karikerede figurer at fremstille et specielt bånd mellem stykkets handling, figurenes følelser og publikum.

Den specielle scenografi, hvor intet er tilfældigt, skaber et helt utroligt billede af både dagens Danmark og oplysningstiden. Når figuren Erasmus kommer tilbage fra sine studier i København, skabes endnu et nyt rum, fordi hans spillestil åbner op og ødelægger omgivelserne skridt for skridt, og derved blandes de to vidt forskellige spillestille på en helt ny måde. Han kan nedbryde de nærmest tegneserielignende kulisser og forsøger at bryde de andre karakterers næsten fastlåste blik ud mod publikum, da han som den eneste ønsker direkte øjenkontakt med sine medspillere, og derved ser vi sandheden og virkeligheden, og i en helt utrolig helhed skabes en sammenfletning igennem blottelsen af det enkelte individ.

For mig var det et helt igennem betagende stykke, som fremtvang mine følelser og kunne flytte dem fra det ene sekund til det andet. Et stykke, der giver noget at tænke over igennem den helt nye sammensætning af tematikker og spillestil. Et stykke, der har rørt mange, men for nogle har været både grænseoverskridende og en helt ny oplevelse af teatrets sprog. Noget, der for mig ville være det optimale for både skuespillere og instruktør at opnå, nemlig dét at berøre publikum på en helt ny og betagende måde.

”Erasmus Montanus” var et meget gennemtænkt og følelsesfremkaldende stykke, som stadig flere dage efter skaber tankestrømme og betager mig."

Du kan læse mere om "Erasmus Montanus" på Aarhus Teater her.

Erasmus Montanus Aarhus TeaterFotograf (begge billeder): Emilia Therese, Aarhus Teater