Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Diplomer til talenter

 
mandag D. 29. maj 2017, kl. 13.57
For nylig fik ni talentfulde elever fra Mariagerfjord Gymnasium overrakt diplomer for deres deltagelse i Nordjyske Gymnasiers Talentakademi 2016-2017. Nu ser de tilbage på et spændende år med mange oplevelser.
Af Karen Wessel Fyhn

- Det har været inspirerende at komme ud til virksomheder og offentlige institutioner og opleve, hvordan dét, vi lærer på gymnasiet, kan udnyttes konkret. For eksempel hvordan et fag som matematik kan bruges ude i virkeligheden, fortæller en af deltagerne, Thomas Steenfeldt (2.xz).

Talentakademiet er delt op i tre hovedområder: Sundhed & teknologi, Humaniora & sprog samt Samfund & business. Hvert semester har eleverne deltaget i en lokal dag på egen skole, en regional dag sammen med elever fra nærliggende skoler og en dag på en videregående uddannelsesinstitution.

Du kan se de ni elever fra Mariagerfjord Gymnasium, der i år har deltaget i Nordjyske Gymnasiers Talentakademi her.

Samarbejdets kunst

Talenteleverne har ved flere lejligheder haft mulighed for at teste deres samarbejdsevner på tværs af skoler og de tre hovedområder.

- Man finder ud af, hvor vigtigt det er at kunne samarbejde på tværs af faggrupper og på den måde få belyst forskellige emner fra flere vinkler. Det giver indsigt i de andres områder og skaber gode debatter, fortæller Thomas, der har deltaget på Sundhed & teknologi.

Jakob Tinggaard (2.d) fra Samfund & business er helt enig og supplerer, at han også har fået et godt indblik i, at de emner, eleverne har arbejdet med på talentakademiet, er relevante:

- Et af vores temaer har drejet sig om bæredygtighed. Vi var en dag på Aalborg Universitet, hvor undervisere fra universitetet fortalte os om, hvordan bæredygtighed har betydning for danske virksomheder som fx LEGO. De skal ikke ”kun” have fokus på at sikre grønt miljø, men pålægges blandt andet også et socialt ansvar over for de ansatte, uanset hvor i verden de arbejder.

En stor oplevelse

Én oplevelse gjorde et særligt indtryk på talenterne fra Sundhed & teknologi. På en regional dag sammen med andre talentelever fra Aars HTX, Vesthimmerlands Gymnasium og Støvring Gymnasium besøgte de Center for Velfærdsteknologi i Aalborg Øst. Her blev de præsenteret for de nyeste eksempler på velfærdsteknologi. Thomas forklarer:

- Vi fik vist, hvordan hjælpemidler kan hjælpe folk med særlige udfordringer. Det var fantastisk at opleve, hvad hjælpemidler kan gøre, og få et indtryk af, hvor lidt der i virkeligheden skal til for at hjælpe. Man kan næsten undre sig over, hvorfor nogen af hjælpemidlerne ikke er blevet lavet før.

Herunder kan du se Thomas, der nyder at ligge under kugledynen, mens Adele Karoline Kratschmer (2.xz) afprøver en kørestol med elmotor. Kugledynen har en beroligende effekt og er en stor hjælp til folk med angst og diagnoser som fx ADHD.

Talentakademi 2016-2017

Læs mere om Nordjyske Gymnasiers Talentakademi her.