Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Engelsk i et højere gear

 
fredag D. 01. september 2017, kl. 14.35
Cambridge English er et tilbud om ekstra engelskundervisning på et højt niveau. Her fortæller Thomas og Emma fra 3.xz, hvorfor de meldte sig til kurset - efter skoletid - og så endda helt frivilligt.
Af Mette Brandt-Petersen

For andet år i træk kan elever - primært på 2. årgang - melde sig til Cambridge English. Thomas og Emma fra 3.xz var med forrige skoleår, og dét har de ikke fortrudt:

- Jeg synes, det har været meget givende, lyder det fra Thomas.

- Hvis man har lyst til at ”nørde” med sproget, vil jeg klart anbefale det. Men man skal måske have en idé om, hvad man vil bruge Cambridge certifikatet til, for det er dét, man arbejder frem imod, fortæller Emma.

Certifikatet åbner døre

Kurset afsluttes med en mundtlig og skriftlig eksamen - ikke på gymnasiet, men i udvalgte byer - hvor man bliver eksamineret af blandt andre repræsentanter fra Cambridge University.

Herefter får eleverne et såkaldt Cambridge certifikat, der dokumenterer, at man opfylder de sprogkrav, som engelsksprogede universiteter og internationale virksomheder som fx Sony og Microsoft kræver.

- Jeg tænkte, det ville være smart at have beviset, hvis jeg fx vil læse i udlandet på et tidspunkt eller måske skal have et arbejde, hvor det er en fordel at have certifikatet, siger Emma, og Thomas nikker:

- Det certifikat, vi har fået, gælder for livstid. Det er internationalt anerkendt og beviser, at vi kan snakke engelsk.

Individuel undervisning

Cambridge English er et supplement til engelskundervisningen i gymnasiet. Undervisningen på kurset er i høj grad rettet mod, hvordan den afsluttende eksamen kommer til at forløbe, fortæller Emma og Thomas, og de forsikrer, at man IKKE drukner i lektier.

- Man får udleveret en bog med en masse eksempler på opgaver, man møder i prøven. Og så kan lærerne måske godt sige: ”Prøv lige at lave den her opgave til næste gang”, og så kan man gøre det, forklarer Emma.

- Det betyder også, at undervisningen er ret individuel, fordi man kan arbejde med de delprøver, man synes, er vanskelige - både derhjemme og på skolen sammen med lærerne i et trygt miljø. På den måde har man stor indflydelse på, hvad man bliver undervist i, siger Thomas og tilføjer:

- Og så er det også rigtig hyggeligt. Fx var der tit nogen, der havde kage med, og vi var også inde på lærerværelset og ”stjal” en kop kaffe.

Hvis du er blevet nysgerrig og tænker, at Cambridge English måske er noget for dig, så kom til opstartsmøde mandag d. 11/9 kl. 15.20 i lokale A07.

Læs mere om gymnasiets talentpleje her.