Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Vi kigger på fugle

 
tirsdag D. 06. december 2016, kl. 15.47
Hvorfor er det spændende at kigge på fugle? Dét fik 340 biologielever svar på, da de var samlet til et ”fuglekigger-standup-show” med Emil Skovgaard Brandtoft fra Naturhistorisk Museum.

#jegkiggerpaafugle er et samarbejde mellem Naturhistorisk Museum i Aarhus og Dansk Ornitologisk Forening, der handler om at få flere unge til at interessere sig for fuglekiggeri. Eller som de selv formulerer det på deres Facebook-side: ”Det er fuldkommen latterligt, at en hobby, der er så enormt festlig, nørdet og.... ja, besættende, har så få unge udøvere”.

Inde i salen startede Emil Skovgaard Brandtoft fra Naturhistorisk Museum med at fortælle om sin store fascination af fugle. Levende og med store armbevægelser gav han eksempler på de forskellige arter og deres særtræk. Han fortalte om de dumme fugle og om de smarte fugle, der har udviklet ’særlige skills’ for at overleve i naturen.

Herefter gik alle i Østerskoven for at kigge på fugle, og eleverne så blandt andet spætmejser og træløbere. Observationerne er registreret, og Mariagerfjord Gymnasium dyster nu mod andre uddannelsesinstitutioner om, hvem der ser flest forskellige fuglearter. Den heldige vinder får en koncert til en fredagscafé med ’Dans & Lær’. Du kan følge gymnasiets observationer i Mariagerfjord Kommune og placering i konkurrencen her.

Nedenfor kan du se billeder fra fællestimen:

Vi kigger på fugleVi kigger på fugleVi kigger på fugleVi kigger på fugle