Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Gave til gymnasiet

 
torsdag D. 04. februar 2016, kl. 09.21
Mariagerfjord Gymnasium modtager en fondsbevilling på omkring 2 millioner kr. øremærket vhf (visiteret hf).
Af Mette Brandt-Petersen

Gymnasiet modtager fondsbevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond, og pengene bringer stor glæde:

- Det er en fantastisk nyhed, lyder det fra Karen Inge Taasti, der er vhf-koordinator på Mariagerfjord Gymnasium.

Hun har været med helt fra starten, hvor ungdomsuddannelsen blev realiseret som en reaktion på, at gymnasiet oplevede en stigning i antallet af unge med op til flere diagnoser. Med forskellige tiltag såsom rolige omgivelser og en struktureret pædagogik tager vhf hensyn til de udfordringer, som unge med diagnoser skal håndtere. De specielle tiltag har en positiv effekt, men kræver også ekstra ressourcer, fortæller Karen Inge Taasti:

- Derfor er donationen helt afgørende for, at vi fortsat kan gennemføre undervisningen i vhf-klassen. Midlerne skal blandt andet bruges til kompetenceudvikling af lærerne og til at gennemføre særlige didaktiske tiltag for eleverne.

Også rektor Jette Engelbreth glæder sig over fondsbevillingen:

- Takket være fondsstøtten kan vi optage nye elever i 2016 og fortsat hjælpe unge, der ikke ville kunne gennemføre en gymnasial uddannelse på normale vilkår. Vi har vist, at diagnoserne ikke behøver at spænde ben for en studenterhue – det er et spørgsmål om at tilføre de nødvendige ressourcer, fastslår gymnasiets rektor og fortsætter:

- Lige nu arbejder vi hårdt på at gøre vhf-tilbuddet permanent, men dét kræver politisk velvilje. Derfor har vi sendt en åben invitation til Minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, til at besøge vhf på Mariagerfjord Gymnasium, så hun kan opleve det unikke uddannelsestilbud og spørge ind til vores pionerarbejde på området.