Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Anmeldelse

 
fredag D. 25. november 2016, kl. 08.05
En fredag aften tog en gruppe elever for nylig til Aalborg. Her gik de i teateret for at se ”Underkastelse”, der bygger på en fransk roman om Frankrig og Europa i år 2022. Og det var en forestilling, som satte mange tanker i gang.

Elever med idehistorie og filosofi har beskæftiget sig med politisk filosofi, og de var derfor taget i Aalborg Teater for at se det to timer lange teaterstykke. Hans fra 3.y fortæller her om oplevelsen:

”Underkastelse” handlede om, hvordan styret i Frankrig ændrer sig, da et muslimsk parti vinder valget. Det berørte tankerne og frygten, der er opstået ved den store tilflytning af muslimske indvandrere. Forestillingen viste, hvordan man i vores verden kan savne en tryghed i form af liv efter døden og en mening med livet, som fx opnås ved de faste former og ritualer, der findes i islam. Derudover stillede stykket spørgsmål ved, om demokratiet er den bedste form, da alle - og selv dem, som intet ved politisk - kan stemme på noget, de ikke engang ved noget om. Det viste også, hvordan universitetslærere og dem med lange uddannelser ikke har så meget at skulle have sagt, da flertallet netop ikke har denne dannelse. Mange tanker blev sat i gang, men det kunne man kun forvente, når man har filosofi og idehistorie.

Du kan læse mere om "Underkastelse" på Aalborg Teaters hjemmeside her.