En vellykket tur

 
mandag D. 24. oktober 2016, kl. 09.49
Før efterårsferien var Samfundsfag A på højniveaurejse i København, hvor de blandt andet besøgte Folketinget, Danmarks Nationalbank og DR. Læs med her, hvor Louise fra 3.e fortæller om turen.

DAG 1

Vi har i dag været på rundvisning i Folketinget, hvor socialdemokraten Bjarne Lausten viste os rundt. Rundvisningen inkluderede blandt andet en tur i Folketingssalen, men også et møde med en af husbetjentene (som i øvrigt er på udkig efter en singlemor). Derefter var vi en tur i Folketingstårnet, som havde den pæneste udsigt ud over hele byen! Resten af dagen har vi brugt individuelt - nogle har shoppet, nogle har været en tur i den royale stald, mens andre har slappet af på vores hostel.

DAG 2

Anden dagen på vores tur havde et forholdsvist tæt program. Dagen startede med et foredrag i Danmarks Nationalbank, hvor vi blandt andet fik lov til at løfte en guldbarrer, som vejede intet mindre end 12,6 kg! Derefter var vi på besøg i Finansministeriet, hvor Joakim Thanning fortalte os om de opgaver, der tilhører Finansministeriet. Derudover så vi også det kendte sted, hvor politikerne interviewes, efter de har forhandlet en lov på plads. Ud over dette var vi også publikum til debatten, hvor Clement styrede showet med hård hånd. Efter optagelserne tog vi alle ud og spiste sammen.

Debatten

DAG 3

I dag, har vi været på besøg hos Dansk Industri, hvor vi fik endnu et foredrag. Lige nu sidder vi på banegården og venter på at komme med toget hjem efter en vellykket højniveautur med Samfundsfag A.

København