Den store kagedyst

 
fredag D. 26. august 2016, kl. 15.31
På årets ryste-sammen-dag blev der svedt, grinet og kæmpet for at bygge den bedste lagkage.
Af Mette Brandt-Petersen

1.a, 1.b, 1.c, 1.d, 1.e, 1.i, 1.vhf, 1.p, 1.q, 1.u, 1.x, 1.y… Der er mange klasser og ansigter at holde styr på for de 301 nye elever, der er startet på Mariagerfjord Gymnasium i år. Men mon ikke det bliver lidt nemmere efter i dag, hvor alle førsteklasser har deltaget i årets ryste-sammen-dag.

Aktiviteterne startede i Hobro Idrætscenter, hvor tutorerne bød op til dans. Herefter kom de nye elever på forskellige hold – på tværs af klasser og uddannelser – og de skulle nu kæmpe om point, som ville blive nyttige senere på eftermiddagen. I den bagende sol dystede eleverne blandt andet i gummistøvlekast, trillebørsræs, stafetter og ordlege, og der blev svedt, grinet og kæmpet på livet løs.

Til sidst samledes eleverne på skolen, hvor deres point udløste forskellige ingredienser til en lagkage. Nogle fik chokoladebunde, frugt og krymmel, mens andre måtte lave flødeskum i en plastikpose. Opgaven lød nu på at bygge den allerbedste lagkage, og resultatet var et imponerende syn, der fik mundvandet til at løbe hos alle.

Ryste-sammen-dagen fortsatte fredag aften med fællesspisning og fest sammen med gymnasiets øvrige elever. 

Du kan se flere billeder fra ryste-sammen-dagen i fotogalleriet her.