Hvad rimer på skinneskidtskraber?

 
tirsdag D. 25. oktober 2016, kl. 12.37
Tirsdag var hele gymnasiet samlet for at lytte til den danske rapper Per Vers, der legede med ord - og fik det til at virke legende let, selvom eleverne satte ham på en hård prøve.
Af Mette Brandt-Petersen

En lydprøve blev forvandlet til en ordbombe, da Per Vers indledte med en freestyle rap om fællestimen på Mariagerfjord Gymnasium. Og så havde han alles opmærksomhed.

Medrivende og humoristisk fortalte Per Vers om sin opvækst i Sønderjylland, hvor han ”var den første hiphopper i kommunen - og den eneste, der kunne udtale ”rap” helt rigtigt. Om fascinationen af det spirende hiphop-miljø, om at slås med ord i stedet for med næverne og om vejen til scenen, hvor han i 1993 vandt konkurrencen Årets Rapper.

Per Vers fortalte, hvordan han var begyndt at freestyle rappe, og herefter gik han på jagt efter ord blandt tilhørerne i Grønnegården. Eleverne prøvede ham af med ord som ”frustrationsrobusthedskompetence” og ”skinneskidtsskraber”, og Per Vers greb udfordringen og lavede straks en freestyle rap med en sammenhængende historie!

Fællestimen sluttede med en lille intimkoncert, da Per Vers gav nummeret ”Black Power”, der er en hyldest til sort kaffe.

Per VersEr du blevet nysgerrig efter at vide mere om Per Vers, kan du finde hans hjemmeside her.