Grønt flag til gymnasiet

 
fredag D. 02. december 2016, kl. 13.10
Mariagerfjord Gymnasium har igen fået Det Grønne Flag for skolens arbejde med miljø og bæredygtighed. Flaget blev i dag overrakt af borgmester Mogens Jespersen, der roste eleverne for at engagere sig i klimaet.

Det er ikke første gang, at Mariagerfjord Gymnasium får Det Grønne Flag. I 2010 modtog skolen flaget som det første gymnasium i Danmark. Siden er der indført mange flere energibesparende tiltag, og gymnasiet er blevet endnu grønnere. Senest blev der i sommeren installeret nye solcelleanlæg på skolens sydvendte tag, og effekten er allerede tydelig, fortæller gymnasiets driftsleder:

- Da solen skinnede i august og september kunne vi mærke en væsentlig besparelse i forhold til, hvor meget strøm, vi skulle købe, da vores nye anlæg producerede en stor del af vores energiforbrug. Vores grønne linje er en succes, og Det Grønne Flag er et synligt bevis for, at vi er på rette vej, lyder det fra Jan Larsson, der har været initiativtager til mange af de grønne projekter i samarbejde med gymnasiets aktive Miljøråd.

I sin begrundelse for tildeling af Det Grønne Flag i 2016 fremhæver Friluftsrådet gymnasiets miljømæssige og pædagogiske indsats for at forbedre miljøet lokalt og globalt. Blandt andet har nogle elever undersøgt, hvordan man som hjemmeboende kan påvirke familien til at forbruge efter bæredygtige principper. Desuden har eleverne fra 2.c været på udveksling i USA, hvor de observerede forskelle mellem Danmark og USA i bæredygtig livsstil. Derudover har tre talentelever - Line Keller Jensen (3.y), Niklas Kristian Kronborg Stagsted (3.u) og Victor Schmidt Christensen (3.u) - for nylig afsluttet deres forløb på Nordjyske Gymnasiers Talentakademi med et projekt om Mariagerfjord Gymnasiums grønne tiltag, skolens energiforbrug og årlige besparelser på CO2-udslip. Du kan læse om elevernes projekt her.

Grønt flag
Det Grønne Flag blev overrakt ved dagens Plenum i Grønnegården, hvor hele gymnasiet var samlet.