Eleverne strejker!

 
torsdag D. 13. oktober 2016, kl. 12.46
Kl. 7.55 starter skoledagen normalt på Mariagerfjord Gymnasium, men ikke torsdag…
Af Mette Brandt-Petersen

Fra morgenstunden mødtes alle i Grønnegården, hvor elevrådet havde bedt om at få ordet. De fortalte, at et flertal af eleverne havde besluttet at nedlægge undervisningen torsdag d. 13/10 ligesom på mange andre uddannelsesinstitutioner over hele landet. Elevernes protest er rettet mod regeringens varslede nedskæringer på uddannelsesområdet.

- Nedskæringerne kommer til at ramme os. Det berører folk, og vi vil gerne vise, at vi ikke er ligeglade, sagde elevrådsformanden Clara Kjær Carstensen fra 3.z.

Herefter barrikaderede eleverne lærerværelset, og når lærerne forsøgte at gå til undervisning, blev de mødt af et kontant ”Vi nedlægger undervisningen!” fra eleverne. Protesten foregik roligt og fredeligt, og lærerne tog den anderledes arbejdsdag med et smil.

- Jeg synes, det er positivt, at eleverne forholder sig aktivt til deres fremtid. Og ligesom GL i øvrigt opfordrer jeg til at deltage i Uddannelsesalliancens planlagte demonstrationer i Aalborg, Odense, Aarhus eller København i dag kl. 16.00.

Eleverne har netop planlagt at fortsætte deres protest og deltage i demonstrationen i Aalborg. Fredag er der igen normal undervisning.

Eleverne strejker
Stemningsbillede fra en anderledes skoledag, hvor eleverne spærrede døren ind til lærerværelset.