Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Ved tankens kraft

 
onsdag D. 02. december 2015, kl. 11.40
Kan man styre en helikopter ved tankens kraft? Ja! Dét demonstrerede tre elever fra talentakademiet.
Af Mette Brandt-Petersen

10 mindwave helikoptere landede onsdag morgen på Mariagerfjord Gymnasium. Årsagen var, at eleverne fra sundhed & teknologi var samlet til talentakademiets lokaldag. Her skulle de tre elever – Line Jensen (2.y), Niklas Stagsted (2.u) og Victor Christensen (2.u) – holde oplæg for deres klasser om velfærdsteknologi, som de har beskæftiget sig med ved talentakademiet.

- På talentakademiet leger vi med teknologien bag fx robotter for at blive inspireret til tekniske løsninger på forskellige problemstillinger i velfærdssamfundet, fortalte de deres klassekammerater.

En anden teknologi er ”mind control”, hvor et head set kan aflæse hjernebølger. Dét kan for eksempel være smart, hvis en borger har behov for at hente sin medicin, men er bundet til en kørestol. Teknologien blev demonstreret ved hjælp af mindwave helikoptere, som klassekammeraterne fik mulighed for at teste. At dømme ud fra testen er der et stykke vej endnu – alle testpersoner fik helikopteren til at lette ganske kortvarigt, inden den styrtede mod jorden igen. 

Nordjyske Gymnasiers Talentakademi er en fælles koordineret indsats for talentfulde unge i hele Nordjylland. Målet er at sikre elevernes trivsel, udfordre dem på et passende niveau og samtidig løfte klassernes niveau generelt. Projektet er støttet af Region Nordjylland.