OL i Thailand

 
onsdag D. 22. april 2015, kl. 11.43
Mads fra 3.uv har igen bevist, at han er én af landets allerbedste gymnasieelever til matematik.
Af Mette Brandt-Petersen

I mandags blev Mads Bach Villadsen præsenteret sammen med det danske olympiadehold på Carlsberg Museum i København. Det betyder, at han efter studentereksamen rejser til Thailand for at deltage i sommerens Internationale Matematikolympiade. De næste mange uger skal Mads både jonglere med eksamenslæsning og hjernegymnastik i landsholdets træningslejre. Et hårdt program, der nok ville få de fleste til at kampsvede, men Mads tager det meget roligt.

- Jeg føler, jeg har godt styr på studentereksamen, og så ser jeg frem til at træne med landsholdet. Det er noget helt andet end i gymnasiet – at sidde i fem-seks koncentrerede timer og regne opgaver sammen med andre på samme niveau, siger han.

Mads har allerede stor erfaring med de internationale matematikkonkurrencer. Sidste sommer deltog han i OL i Sydafrika, og i efteråret rejste han til Litauen for at deltage i ”Baltic Way”, der er en konkurrence for landene omkring Østersøen. Senest har han deltaget i Den Nordiske Matematikkonkurrence 2015, hvor alle nordiske lande stiller med 20 deltagere – her endte Mads på en flot 10. plads.

Den Internationale Matematikolympiade afholdes i Ciang Mai i Thailand d. 4.-16. juli 2015.