Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Grøn pris til gymnasiet

 
tirsdag D. 17. november 2015, kl. 12.49
Vinderen af Mariagerfjord Miljøpris 2015 er… Mariagerfjord Gymnasium!
Af Mette Brandt-Petersen

Tirsdag d. 17. november blev Mariagerfjord Miljøpris 2015 overrakt af formand for Teknik og miljøudvalget Jørgen Hammer Sørensen. Det skete i Grønnegården, hvor gymnasiet var samlet til frokostpause – helt uvidende om den store nyhed, der var på vej. Rektor Jette Engelbreth, repræsentanter fra Miljørådet og driftsleder Jan Larsson modtog prisen, der består af et diplom, en check på 5.000 kr. og selvfølgelig æren.

Ved overrækkelsen fortalte Jørgen Hammer, at miljøpriskomitéen har lagt vægt på, at Mariagerfjord Gymnasium er det første gymnasium i Danmark til at opnå Grønt Flag, og især samarbejdet med eleverne omkring Miljøråd, energibesparelser og kampagner for eksempelvis samkørsel er prisværdigt. Også gymnasiets mangeårige arbejde med energi og miljø er imponerende – både med fysiske tiltag og med at inddrage energi og miljø i undervisningen, hvor eleverne ofte er meget opsøgende i det omkringliggende samfund. Blandt andet bliver politikere og administration i kommunen jævnligt kontaktet af elever, der søger information til projektarbejdet om energi og miljø.

- Gymnasiets grønne profil er et resultat af en fælles indsats, som både elever og personale har været dybt engageret i. Prisen viser, at vi er på rette vej, men det betyder ikke, at vi er i mål. Vi vil fortsat arbejde for at gøre Mariagerfjord Gymnasium endnu mere bæredygtig, udtaler Jette Engelbreth.

Som led i det fortsatte arbejde har Mariagerfjord Gymnasium for nylig haft besøg af Energitjenesten. Her mødtes repræsentanter fra Miljørådet, driftsleder Jan Larsson og rektor Jette Engelbreth med en energirådgiver for at tale om yderligere energibesparelser. Efterfølgende fortalte Energirådgiver Niels Hørby, at han var imponeret over gymnasiets grønne arbejde og synes, det er godt gået af skolen:

- Det er afgørende for gymnasiet at have et aktivt Miljøråd, en ildsjæl som Jan Larsson og en rektor, der bakker op om de grønne idéer. Så rykker det!

Om miljøprisen

Miljøprisen blev oprettet i 2009 som et fælles initiativ mellem Grønt Råd og Udvalget for Teknik og Miljø. Formålet med miljøprisen er at hædre en eller flere privatpersoner, en forening eller organisation, et erhverv, en virksomhed eller en institution, der har gjort en særlig indsats for at fremme en natur- og miljømæssig bæredygtig udvikling i Mariagerfjord Kommune.

De øvrige indstillede kandidater til miljøprisen 2015 var DSS Mariagerspejderne, virksomheden Aage Vestergaard Larsen, Ole Guldberg samt de to landmænd Keld Svendsen og Jørn Anthon Støvring.

Læs mere om prisoverrækkelsen i Nordjyske og Randers Amtsavis.