Vhf

 
 

Vhf (visiteret hf) er specielt tilrettelagt hf-uddannelse for normaltbegavede unge med ADHD, autismespektrum-tilstande og tilgrænsende vanskeligheder. Klassestørrelsen er cirka 14 elever, der har deres eget klasselokale. I undervisningen bliver der lagt vægt på ro, overskuelighed og en struktureret pædagogik. 

Vhf-klassen indgår på normal vis i gymnasiets helhed, og eleverne får mulighed for at deltage i de øvrige undervisningsaktiviteter og i skolens sociale liv.

TV2 Nord har lavet et indslag om vhf - se med her

Om vhf på Mariagerfjord Gymnasium

Natalie

- Vhf har været den rigtige uddannelse for mig, fordi jeg har kunnet få den støtte, jeg har brug for. Uden den hjælp havde jeg aldrig fået studenterhuen. Lærerne har været gode til at tage tingene i mit tempo, og jeg har fået SPS (specialpædagogisk støtte, red.), der er en form for ekstra hjælp til struktur og overblik. Jeg har også fået en del støtte fra dem, jeg har gået i klasse med. Vi har jo alle sammen haft et eller andet, vi har bøvlet med, og derfor har vi været gode til at tage hensyn til hinanden.

- Igennem gymnasietiden har jeg lært mine svagheder og grænser at kende, og jeg er blevet bedre til at strukturere og til at spørge om hjælp. Det er et stort plus, jeg tager med herfra. Og så har jeg fået rigtig mange nye venskaber – både venner i Vhf-klassen og fra de andre klasser, som jeg har lært at kende på det tredje år, hvor man kommer ud blandt de andre elever på skolen.

- Vhf er en fantastisk mulighed for os, der har det svært eller ikke lige den diagnose, det kræver for at komme ind i en autismeklasse. At vi kan få en chance til. Det har været den største gave for mig. Jeg skal bruge studentereksamen til enten at læse videre på socialrådgiveruddannelsen, så jeg kan hjælpe andre, eller også vil jeg være pædagog i en dagpleje.

Natalie Rose Smallwood, vhf-student 2019