Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Vhf

 
 

Kort om vhf


1. Vhf er en forkortelse for ”visiteret hf”, der er en specielt tilrettelagt hf-uddannelse for normaltbegavede unge med ADHD, autismespektrumtilstande og tilgrænsende vanskeligheder.

2. Klassestørrelsen er cirka 18 elever, der har deres eget klasselokale med faste pladser ved enmandsborde, personlige skabe og særskilte rum. I undervisningen bliver der lagt vægt på ro, overskuelighed og en struktureret pædagogik. 

3. Vhf-klassen indgår på normal vis i gymnasiets helhed, og eleverne får mulighed for at deltage i de øvrige undervisningsaktiviteter og i skolens sociale liv.

vhf på Mariagerfjord Gymnasium

Vhf-student 2021

- Vhf har betydet, at jeg har lært mig selv bedre at kende. Jeg har lært at tage hånd om mine diagnoser og omfavne dem i stedet for at bekæmpe dem. Og så har jeg fået en større tro på mig selv samtidig med, at jeg er blevet mere social og har fået mange nye venner.

- I løbet af uddannelsen får man flyttet sine grænser, men det sker i ens eget tempo. Små bløde skub, hvor man langsomt bliver puffet ud på lidt dybere vand, mens lærerne står med en redningskrans ved siden af – klar til at hjælpe, hvis der er brug for det.

- I starten tvivlede jeg faktisk på, at jeg kunne gennemføre vhf, men nu står jeg her som student. Min drøm er at læse medicin med industriel specialisering på Aalborg Universitet.

Natasja Reckweg Hørup, vhf-student 2021