HTXtra - det bedste fra to verdener
 
 

Læs mere om htx i 2020 her.

Htx bliver igen udbudt i Hobro fra 2020. Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem Mariagerfjord Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars, der sammen sikrer en stærk ungdomsuddannelse, hvor du får det bedste fra to verdener.

Den daglige undervisning kommer til at foregå på Mariagerfjord Gymnasium, der har laboratorier, værksted og et tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv. Htx-eleverne er samtidig en vigtig del af skolens levende studiemiljø og kan benytte gymnasiets mange tilbud. Nogle har fx innovation eller musik som valgfag, andre står for teknikken til årets musical, og alle er med til fællestimer, fredagscaféer og fester.

Cirka otte gange i løbet af hvert skoleår kommer htx-eleverne på ekskursion til Aars, hvor de skal arbejde med skolens avancerede faciliteter i forbindelse med større projekter. Erhvervsskolerne Aars råder nemlig over et utal af værksteder – alt lige fra droner og 3D-print til smede- og træværksteder, som eleverne kan få adgang til. Mange af lærerne har desuden været ude i erhvervslivet og prøvet kræfter med det virkelige liv, og det smitter af på undervisningen, der er meget praksisnær. Derudover kommer alle htx-elever på studierejse til et europæisk land sammen med faglærerne.

Kort sagt: Hvis du vælger htx i Hobro, får du både en teknisk studentereksamen, der er efterspurgt på rigtig mange videregående uddannelser, og du bliver en del af et unikt ungdomsmiljø med plads til alle. Dét kalder vi HTXtra.