Hf

 
 

1. Hvad er hf?
! Hf er en to-årig gymnasial uddannelse til dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse eller har haft anden undervisning på samme niveau. På hf får du ikke standpunktskarakterer, til gengæld får du løbende individuel, faglig vejledning.

2. Er hf noget for dig?
! Hf er for dig, der gerne vil gennemføre en ungdomsuddannelse på bare to år. Samtidig har du mulighed for at sætte dit præg på uddannelsen ved at vælge den fagpakke, der passer dig. Det betyder, at du kan målrette uddannelsen med henblik på at komme på fx seminaret eller politiskolen.

3. Hvorfor vælge hf?
! På kun to år kan du få en eksamen, der åbner døre til en række videregående uddannelser. Hf er primært rettet mod erhvervsakademi- og professionsbachelor-uddannelser og giver således adgang til både korte og mellemlange uddannelser. Hf-uddannelsen har desuden en praksisorienteret tilgang med tre projekt- eller praktikforløb i løbet af de to år, der skal hjælpe dig med at afklare din hovedinteresse og dit valg af videregående uddannelse.

Maiken

- Jeg valgte HF, fordi uddannelsen kun tager to år, men stadig giver mig dét, jeg skal bruge for at læse videre. Det har også været et plus for mig, at der ikke er standpunktskarakterer på HF, fordi jeg føler, det er nemmere at forbedre mig, når jeg får feedback i stedet for et tal. Desuden har jeg været glad for ”lektie light”, der betyder, at HF-elever får tid til at lave lektier på skolen. Dét har været med til at mindske stress, synes jeg.

- Den største kvalitet ved Mariagerfjord Gymnasium er, at eleverne blander sig på tværs af uddannelser og årgange. Når jeg er gået ind på gymnasiet, har jeg aldrig følt mig fortabt i et eller andet stort – tværtimod. Desuden har jeg været vildt glad for det særlige forhold, der er mellem elever og lærere på skolen. Lærerne kender os, de lytter til os, og det er tydeligt at mærke, at de vil os det bedste.

Maiken Jensen, hf-student 2019