Studievalg Danmark

 
 

Som elev på gymnasiet vil du i løbet af din skoletid møde to forskellige vejledere, der kan fortælle dig om dine muligheder, når du skal planlægge din fremtid: Skolens egne elevvejledere og Studievalgs vejleder.

Skolens egne vejledere kan hjælpe dig med alt, der har med din gennemførelse af gymnasiet at gøre. Studievalgs vejleder ved til gengæld en hel masse om videregående uddannelser og erhverv. Hvis du derfor har brug for en afklaring af dine fremtidige muligheder for videregående uddannelse, er det Studievalgs vejleder, du skal henvende dig til.

Hvad er Studievalg Danmark?

Studievalg Danmark er et regionalt vejledningscenter under Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. De har ansat vejledere, der har en bred viden om mulighederne for videregående uddannelse og erhverv i hele Danmark.

Billede af Line Madsen Skorstengaard
Line Madsen Skorstengaard

På Mariagerfjord Gymnasium er det Line Madsen Skorstengaard, der er din lokale Studievalg-vejleder. I løbet af din tid på skolen kommer Line på besøg flere gange for at holde oplæg om uddannelsessystemet, om valg af videregående uddannelse og erhverv, om ansøgning og optagelse på en videregående uddannelse mv.

Kontakt til Studievalgs vejleder

Line har desuden træffetid på Mariagerfjord Gymnasium en gang om måneden. I forbindelse med de faste træffetider har du mulighed for at få en individuel samtale om dine spørgsmål, overvejelser og ønsker i forbindelse med dit valg af videregående uddannelse. Træffetiderne kan ses på skolens opslagstavler og på Studievalg Danmarks konference på Lectio.

Træffetiderne afvikles på biblioteket, og du kan booke en tid på:
www.bookstudievalgnordjylland.dk

Her vælger du "Mariagerfjord Gymnasium" på skolelisten. Dernæst vælges den dato og det tidspunkt, du ønsker at booke, og du skal til slut angive dine kontaktoplysninger. Du får en kvittering for din booking pr. mail og siden en sms-påmindelse på dagen for træffetiden.

Du kan også træffe Line pr. tlf. 33 33 20 16 eller pr. mail lms@studievalg.dk.

Vejledningen er et tilbud til dig, og du er altid velkommen - også efter du er færdig med gymnasiet.

Information om videregående uddannelse?

Der er mange ting, som du selv kan gøre for at få information om videregående uddannelse og erhverv. Du kan fx bruge uddannelsesportalen:
www.UddannelsesGuiden.dk. Her kan du finde information om næsten alt, der har med uddannelse og erhverv at gøre. Du kan blandt andet finde ud af, hvordan forskellige uddannelser er opbygget, hvor du kan tage dem, og hvilke adgangskrav de har. Der er også links til uddannelsesstedernes hjemmesider, hvor du kan hente mere detaljeret information om lige præcis den uddannelse, du er interesseret i.

MERE VEJLEDNING

eVejledning er en landsdækkende mulighed for at få anonym vejledning om uddannelse og job. Du kan få vejledning dag, aften og weekend på telefon, chat og mail. eVejledning tilbyder desuden digitale møder, som du nemt kan deltage i. Du kan også finde os på sociale medier, hvor du kan få relevante nyheder om uddannelser, uddannelsesvalg og jobmuligheder. 

Link til www.ug.dk/evejledning