Vhf

 
 

Vhf (visiteret hf) er specielt tilrettelagt hf-uddannelse for normaltbegavede unge med ADHD, autismespektrum-tilstande og tilgrænsende vanskeligheder. Klassestørrelsen er cirka 14 elever, der har deres eget klasselokale. I undervisningen bliver der lagt vægt på ro, overskuelighed og en struktureret pædagogik. 

Vhf-klassen indgår på normal vis i gymnasiets helhed, og eleverne får mulighed for at deltage i de øvrige undervisningsaktiviteter og i skolens sociale liv.

TV2 Nord har lavet et indslag om vhf - se med her

Om vhf på Mariagerfjord Gymnasium

Vhf-student 2018

- På vhf møder du rummelighed og gensidig respekt blandt elever og lærere. Der er plads til forskelligheder og plads til den enkelte. Og så er der troen på den enkelte. Det lyder måske lidt ’cheesy’, men det har været en virkelig god oplevelse. Både personligt og fagligt har jeg fundet troen på mig selv, og jeg er blevet mere moden. Jeg har altid haft svært ved at acceptere, at jeg var lidt anderledes, men nu er jeg faktisk stolt af mig selv.

- Vhf har også givet mig lysten til at læse og lære. Jeg vil gerne være folkeskolelærer, selvom jeg egentlig altid har sagt, at jeg ikke skal være lærer. Men det vil jeg rigtig gerne nu. Jeg vil gerne vise, at det kan være sjovt at lære, og at alle mennesker kan lære, bare man har de rigtige forudsætninger.

Cathrine Nymann Sørensen, vhf-student 2018