Stx

 
 

1. Hvad er stx?
! Stx er en tre-årig uddannelse, der slutter med en studentereksamen. Uddannelsen giver dig en bred indsigt i naturvidenskab, kultur, historie og samfundsforhold.

2. Er stx noget for dig?
! Stx er for dig, der vil have en alsidig uddannelse med mange forskellige fag.

3. Hvorfor vælge stx?
! Stx er den eneste ungdomsuddannelse, der kan lede til alle videregående uddannelser. Vær dog opmærksom på, at dit valg af fag og niveauer kan have betydning for, om du kan blive optaget direkte på den videregående uddannelse.

Anne-Cecilie Gade

- På Mariagerfjord Gymnasium kan man komme, som man er, og dét synes jeg er et kæmpe plus. En anden god ting er helt klart det sociale liv på skolen. Alle arrangementerne, musicalen, parentesfesterne og sammenholdet er enormt godt - på tværs af alle klasser og også i fritiden. Jeg synes generelt, der er en god ’vibe’ på gymnasiet. I folkeskolen kan det godt blive sådan lidt ”du underviser - jeg lytter”, men her er der et personligt forhold mellem lærerne og eleverne. Der er selvfølgelig krav, men det er på en behagelig og rolig måde.

- Jeg valgte en ret almen stx-studieretning, fordi jeg ikke vidste, om jeg fx ville have fokus på samfundsfag eller matematik. Jeg ved endnu ikke helt, hvad jeg vil bruge studentereksamen til, men jeg har overvejet noget med kommunikation mellem lande.

Anne-Cecilie Gade, stx-student 2018