Ryd kalenderen

 
 

Her finder du vigtige datoer, hvor du skal sætte et stort kryds i din kalender. Vær opmærksom på den særskilte information til nye hf-elever og nye stx-elever, der er beskrevet nederst på siden. 

Dit skema
Du kan se dit nye skema, når det bliver offentliggjort i Lectio, som er skolens interne administrative system (brugernavn og adgangskode er dit UNI-Login, som du kender fra folkeskolen). Skemaet er som oftest forskelligt for lige og ulige uger. Du skal være opmærksom på, at der tit sker ændringer i skemaet, men der vil normalt ikke være undervisning efter kl. 15.10. Du kan finde alle lærere og øvrigt personale her.

It-intro
Onsdag d. 14/8 vil gymnasiets it-vejledere introducere dig til vores it-system. Medbring din bærbare computer, hvis du har én (helst ikke Chromebook), så du kan få den indstillet til at fungere sammen med skolens netværk.

Bogudlevering
Onsdag d. 14/8 får du udleveret bøger - husk en taske med god plads.

Fotografering
Torsdag d. 15/8 bliver alle nye elever fotograferet til brug i Lectio. Det er valgfrit, om du efterfølgende vil købe en fotopakke hos Dansk Skolefoto.

Ryste-sammen-dag & introfest
Fredag d. 23/8 bliver alle nye elever rystet sammen. Dagen er obligatorisk og starter kl. 9.45 med en række sjove aktiviteter, hvor du kommer til at møde elever fra de andre førsteklasser. Om aftenen er der fællesspisning for alle de nye klasser. Aftensmaden koster 60 kr. + gebyr, der skal betales senest onsdag d. 21/8 via Safeticket her. Madbilletten fungerer også som indgangsbillet til aftenens introfest for hele gymnasiet - her er det frivilligt, om du vil deltage.

Alle nye elever har fået et program og et brev med hjem til deres forældre med nærmere information om ryste-sammen-dagen og introfesten. Er papirerne blevet væk, kan du finde dem her:

Kære forældre

Program for ryste-sammen-dagen

Du kan se billeder fra ryste-sammen-dagen forrige år her.

nye hf-elever

Introtur - hf
Elever i 1.hf skal på en obligatorisk introtur fra onsdag d. 21/8 til torsdag d. 22/8. Sammen med teamlærere og tutorer skal de nye hf-elever til Fjordcentret i Voer ved Randers Fjord. Der er afgang fra gymnasiet kl. 8.00 og hjemkomst næste dag cirka kl. 10.00. Herefter er der evaluering af turen, og eleverne har fri kl. 11.20. Betaling til turen via Safeticket her.

Introaften - hf
Starter du på hf, skal du sætte kryds i kalenderen onsdag d. 11/9. Her inviterer gymnasiet dig og dine forældre til en aften, hvor dine forældre kan hilse på dine nye klassekammerater, møde andre forældre og dine lærere. Der vil også være information om hf-uddannelsen på Mariagerfjord Gymnasium, og om hvad er kommer til at ske i løbet af din uddannelse.

nye stx-elever


Grundforløb
På stx starter du på et grundforløb, hvor du bliver orienteret om de forskellige studieretninger og dine valgmuligheder. På oversigten kan du se forløbet (groft skitseret), der leder frem mod dit valg af studieretning - klik her eller på oversigten for at se en større udgave:

Grundforløb 2019

Informationsaften - stx
I uge 41 skal du vælge studieretning, og i den forbindelse kan der opstå tvivl og spørgsmål. Derfor inviterer gymnasiet dig og dine forældre til en aften, hvor I kan møde lærere, elever samt elevvejledere og høre om de forskellige studieretninger inden det endelige valg. Det foregår onsdag d. 18/9.

Det er vigtigt at understrege, at der skal være et vist antal elever, før en studieretning oprettes. I tilfælde af for mange elever på en studieretning vil der være lodtrækning.

Introtur - stx
Nye stx-elever skal først på introtur i uge 46 efter grundforløbets afslutning, når studieretnings-klasserne er dannet. Turen går til Nørgaards Højskole i Bjerringbro, hvor eleverne skal bo i et døgn sammen med deres nye klassekammerater, tutorer og teamlærere. Nærmere information følger.