Hf

 
 

Henriette Holm Pedersen hf 2017

- Det fedeste ved hf er sammenholdet blandt hf-eleverne og på hele gymnasiet. Jeg har fx deltaget i parentesfester og elevrådet, og på den måde bliver man hurtigt en del af fællesskabet.

- Jeg har også været glad for ”lektielight”, der betyder, at hf-elever ikke har lektier - undtagen i valgfag - og at vi får tid til at lave afleveringer på skolen, hvor vi kan spørge lærerne om hjælp. På hf får du heller ingen årskarakterer, og du bliver kun bedømt på det, du viser til eksamen. Derfor skal du virkelig kunne motivere dig selv til at følge med i timerne, og selvom det kan være lidt svært i begyndelsen, er det noget, du lærer hen ad vejen.

Henriette Holm Pedersen, hf-student 2017

3 hurtige om hf

1. Hvad er hf?
! Hf er en to-årig gymnasial uddannelse til dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse eller har haft anden undervisning på samme niveau. På hf får du ikke standpunktskarakterer, til gengæld får du løbende individuel, faglig vejledning.

2. Hvem henvender hf sig til?
! Hf er for dig, der gerne vil gennemføre en ungdomsuddannelse på bare to år. Samtidig har du mulighed for at sætte dit præg på uddannelsen ved at vælge den fagpakke, der passer dig. Det betyder, at du kan målrette uddannelsen med henblik på at komme på fx seminariet eller politiskolen.

3. Hvorfor skal jeg vælge en hf?
! På kun to år kan du få en eksamen, der åbner døre til en række videregående uddannelser. Hf er primært rettet mod erhvervsakademi- og professionsbachelor-uddannelser og giver således adgang til både korte og mellemlange uddannelser. Hf-uddannelsen har desuden en praksisorienteret tilgang med tre projekt- eller praktikforløb i løbet af de to år, der skal hjælpe dig med at afklare din hovedinteresse og dit valg af videregående uddannelse.