Ny elev
 
 

På Mariagerfjord Gymnasium får du lyst til at lære mere. På htx, stx og hf møder du et bredt udbud af fag, studieretninger og fagpakker. Du møder ambitiøse, uhøjtidelige og engagerede lærere, der er i konstant faglig udvikling. Og du møder et professionelt studiemiljø med moderne teknologi, lyse undervisningslokaler og hyggelige fællesområder.

Htx, stx eller hf?

Alle tre ungdomsuddannelser giver dig mulighed for at fortsætte på en videregående uddannelse, men der er alligevel forskel:

Htx er en erhvervsrettet gymnasial uddannelse med et klart naturvidenskabeligt præg, der klæder dig på til rigtig mange forskellige videregående uddannelser. Det kan fx være uddannelser inden for ingeniørfaget, sundhedsområdet og naturvidenskabelige fag. Htx-eleverne arbejder ofte med projekter, hvor de samarbejder med erhvervslivet og prøver teorien af i praksis. Se vores htx-studieretninger i 2017 her.

Stx er en treårig almendannende gymnasial uddannelse. Det betyder, at stx har en bredere sammensætning af fag med både et kulturelt, samfundsfagligt, sprogligt og naturvidenskabeligt præg. De første tre måneder er et grundforløb, der er fælles for alle. Her bliver du introduceret til gymnasiets fag og vejledt om dine muligheder. Først herefter skal du vælge din studieretning, der former din stx-uddannelse i en bestemt retning. Se vores stx-studieretninger i 2017 her.

Hf er også en almendannende gymnasial uddannelse, men den varer kun to år. Det betyder, at hf er knap så bred, og der er færre muligheder for at vælge fag på det højeste A-niveau. Derfor er hf en fordel for dig, der ved, at du vil fortsætte på en kort eller mellemlang uddannelse. Det kan fx være uddannelsen til pædagog, lærer, sygeplejerske, politibetjent, fysioterapeut, socialrådgiver og andre såkaldte professionsbachelor uddannelser. På Mariagerfjord Gymnasium kan du vælge at supplere med en udvidet fagpakke, så du også har mulighed for at få adgang til universitetsuddannelser. Se vores hf-fagpakker i 2017 her.

Derudover udbyder Mariagerfjord Gymnasium en visiteret hf - også kaldet vhf - der er en specielt tilrettelagt hf-uddannelse for normaltbegavede unge med ADHD, autismespektrum-tilstande og tilgrænsende vanskeligheder. Læs mere om vhf i 2017 her.